Zwangerschapsmassage

Zwangerschap is een mooie periode met veel veranderingen in het lichaam en drukte eromheen.


Het lichaam wordt zwaar belast en kan hierdoor wel wat ontspanning gebruiken. Hormonen en spieren veranderen uw lichaam, deze zorgen ervoor dat uw lichaam zich klaarmaakt voor de bevalling. Deze natuurlijke veranderingen maken u sneller moe en kunnen klachten veroorzaken in allerlei delen van het lichaam met name in de onderrug, schouders, benen en voeten.


Een zwangerschapsmassage kan deze klachten verlichten, maar ook als er geen klachten zijn kan de massage een ontspanning brengen in de geest en het lichaam.


Door de massage worden de spieren soepeler, de ademhaling wordt dieper en het hoofd komt helmaal tot rust, hierdoor kan het lichaam zich beter herstellen en door deze ontspanning kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden.


Als het na verloop van tijd niet meer prettig is om op uw buik te liggen, dan zal de massage in zijligging en op de rug worden gegeven. Uw lichaam wordt ondersteund met rollen en kussens zodat u comfortabel en stabiel ligt.


Massage op een stoel kan ook prettig worden gevonden.


Maar elke zwangerschap is anders dus als u specifieke wensen heeft ( bijv wel of geen buikmassage) kunt u dat aangeven zodat de massage wordt aangepast.


De massageolie die wordt gebruikt tijdens deze massage is van Volatile zonnewarmte, deze bevat mandarijn, sinaasappel, vanille en mirre.