Wat is Aromatouch precies?


De Aromatouch massage is een manier om op een heerlijke en ontspannen manier de kracht van essentiële oliën te ervaren. De techniek is ontwikkelt door Dr. David Hill, oprichter van doTERRA en een vooraanstaand expert in integratieve geneeskunde en therapeutische toepassingen van etherische oliën.Een belangrijk onderdeel van de Aromatouch techniek is het gebruik van verschillende essentiële/etherische oliën. Deze roepen onmiddellijk emotionele, fysiologische en biochemische reacties op.

Je kunt dat merken doordat sommige oliën zorgen voor een warm gevoel op de huid, maar het zijn vooral de verschillende geuren die ervoor zorgen dat je hersenen neuro-transmitters aanmaken, hormonen afgeven en zorgen voor een fysieke reactie in je lijf. Denk aan een verandering in je bloeddruk, je ademhaling en je hartslag. 

De Aromatouch is een ontspannen zachte massage techniek. Er wordt langs de energiebanen van het lichaam gewerkt, van onderaan de schedel naar de rug tot aan de voeten. De oliën die gebruikt worden gebruikt zijn uitgekozen vanwege hun unieke eigenschappen en worden steeds in een combinatie van twee gebruikt om elkaar te versterken.


8 verschillende essentiële oliën

Voor de Aromatouch massage worden 8 verschillende etherische oliën gebruikt. Deze worden op de rug, langs de ruggengraat en onder de voeten aangebracht. Langs de ruggengraat worden essentiële oliën direct opgenomen via de huid en in de bloedbaan, zodat de oliën hun werk door het hele lichaam kunnen doen. Voor een optimale opname via de huid en zachte aanraking worden de essentiële oliën aangebracht met een neutrale (gefractioneerde) kokosolie.De massage bestaat uit 4 stappen:

  • Stress vermindering: wanneer je vanuit je drukke leven op de tafel ligt is de eerste stap, tot rust komen! Zowel in het lichaam als de geest. De oliën die hierbij worden gebruikt zijn de blend Balance en Lavendel olie. Deze helpen het cortisol niveau te laten dalen en een ontspannen lichaam is beter in staat om de aangebrachte essentiële oliën op te nemen.
     
  • Ondersteunen van het immuunsysteem: de oliën, Tea Tree en On Guard, die hier worden aangebracht hebben een reinigende en beschermende werking. Ze helpen je immuunsysteem op een positieve manier aan te spreken en je lichaam op die manier te ondersteunen.

  • Verlichting pijn van spieren en gewrichten: een massage zal altijd een weldaad zijn voor je spieren, maar de oliën die in deze fase worden gebruikt brengen dat nog naar een volgend niveau. De blends Aromatouch en Deep Blue zijn specifiek gericht om dieper te werken op de spieren en gewrichten.
     
  • In balans brengen van lichaam en geest: de laatste twee oliën waarmee wordt gewerkt, Wilde Sinaasappel en Pepermunt, werken activerend. Ze helpen het serotonine en dopamine gehalte te verhogen waardoor je in een positieve en actieve staat van zijn komt. Deze oliën worden ook aangebracht onder de voeten, waar we langs alle meridiaan punten werken waardoor je hele lichaam wordt geactiveerd. 


     Deze ontspannende massage is uitermate geschikt als je op zoek bent naar rust, ontstressen van je lichaam of gewoon

     een heerlijke massage.