Sportmassage

Sportmassage bereidt een sporter voor op wat er komt en bevordert het herstel na het sporten.
Er zijn twee soorten sportmassages namelijk:

Actieve sportmassage

Een actieve /stimulerende sportmassage bereidt het lichaam voor op een zware inspanning van het lichaam. Het heeft als doel om een goede doorbloeding van de spieren te verkrijgen. Een actieve/stimulerende massage is een massage met afwisselende knedingen, lengte en breedte knedingen om de spieren voor te bereiden zodat de conditie en herstel van de spieren worden bevorderd.

Een actieve sportmassage vervangt niet de warming-up, deze blijft zeer belangrijk!

Deze massage vindt ook plaats vóór het sporten.

Sederende sportmassage

Een sederende/onstpannende massage is belangrijk na een inspanning of trainingsperiode of herstel van een blessure omdat deze de afvoer versneld van de opgebouwde afvalstoffen en het vocht in het lichaam. Ook worden er tijdens deze massage verhardingen in de spieren behandeld waardoor het lichaam ontspant.

Door deze massage komen er prikkels vrij die een gevoel van welbehagen en ontspanning geven aan lichaam en geest.

Een sportmassage is niet alleen geschikt voor sporters maar ook zeker voor mensen die langdurige in dezelfde houding werken, denk daarbij aan kantoormensen die lange tijd achter de computer zitten of mensen die altijd dezelfde beweging hebben. Ook deze spieren hebben veel te verduren in deze tijd waarin stress en druk maar toeneemt....